Onze behandelaren en ondersteuners

Bij Jeroen van der Weide, praktijk voor gespecialiseerde fysiotherapie werken we elke dag opnieuw aan de gezondheid van mensen. Dat doen we met een enthousiast en gedreven team van fysiotherapeuten en ondersteuners. Al onze fysiotherapeuten zijn op masterniveau geschoold en hebben bovendien veel ervaring. Zij worden op professionele wijze ondersteund, zodat onze patiënten zo goed mogelijk geholpen kunnen worden en zich welkom voelen in onze praktijk. Onze teamleden vertellen graag wat hen drijft in hun vak en waarom. Maak kennis met de gezichten van onze praktijk!

Jeroen van der Weide

Ik ben gefascineerd door de vraag waarom mensen op een bepaald moment in hun leven klachten ontwikkelen. Die fascinatie is ook precies de reden waarom ik voor dit prachtige vak heb gekozen.

Verdieping in kennis en goed klinisch kunnen redeneren zijn essentieel in dit vak om kwaliteit te leveren. Daarom ik heb destijds gekozen voor de opleiding manuele therapie om dit te kunnen doen. Altijd op zoek naar de echte onderliggende oorzaak en niet alleen de symptomen bestrijden.

De mens centraal
Ieder mens is uniek door zijn eigen ideeën, opvattingen en ervaringen waardoor iedereen op eigen wijze met klachten omgaat. Alleen al de mens op zich – ieder met zijn eigen verhaal – maakt het vak daardoor waanzinnig interessant. Iedere patiënt is daarom voor mij een nieuwe uitdaging, iedere keer weer.

Duidelijkheid geven
De patiënt eindelijk die duidelijkheid geven na voortdurend van het kastje naar de muur te worden gestuurd. Dat zijn de cases waar ik de meeste energie van krijg. Geen langdurige behandeltrajecten, maar achterhalen hoe iemand zelfstandig weer zijn klachten onder de controle krijgt. Dit kan alleen door een veilige omgeving te creëren en vanuit oprechte aandacht samen met de patiënt te onderzoeken waarom zijn herstel wordt belemmerd. En dat is het allermooiste van ons vak!

Specialisaties:
Master manuele therapie
Extended scope specialist

Linda Hudepohl

Ik heb een fascinatie voor het houdings- en bewegingsapparaat en hoe alles samen werkt. Het was voor mij de belangrijkste drijfveer om te kiezen voor dit prachtige vak. Klinisch redeneren is voor mij één van de belangrijkste tools om te zoeken naar oorzaken. En in dat gepuzzel ben ik een echte vakidioot hoor.

Geslaagd!
Ik kan mij nog heel goed een jonge dame van 15 jaar herinneren. Ze had erg veel pijn aan haar kaak, waardoor ze nauwelijks kon eten. Daarnaast had ze veel hoofdpijnklachten waardoor ze niet kon studeren voor haar examens. Zij had bovendien al meerdere zorgverleners gezien, dus de zorgen over haar klachten konden eigenlijk niet groter worden.

Nadat ik haar inzicht gaf en gerust kon stellen, ging ze vol goede moed naar huis met de adviezen en oefeningen die ik haar had gegeven. Het resultaat? Na vier behandelingen was ze al klachtenvrij! Niet lang daarna kreeg ik van haar een berichtje dat ze geslaagd was voor haar examens: puzzel opgelost!

Specialisaties:
Manuele therapie
Orofaciale therapie

Roy Sprakel

De omgang en het contact met mensen is voor mij de belangrijkste reden waarom ik voor mijn opleiding tot gespecialiseerde fysiotherapeut gekozen heb. Het gezamenlijk in kaart brengen waar de klachten vandaan komen en hoe deze mogelijk in stand gehouden worden is een belangrijk onderdeel.

Door mijn opleiding tot manueetlherapeut heb ik mij hier nog beter in ontwikkeld. “Shared-decision making”, ofwel het samen bepalen hoe we de hulpvraag aan gaan pakken is een belangrijk onderdeel van mijn behandelstrategie. De patiënt duidelijk uitleggen waarom klachten ontstaan of aanwezig blijven is voor mij de uitdaging. Op het moment dat de patiënt weet wat er aan de hand is en wat hij/zij er zelf aan kan doen, is dat de eerste stap naar zelfredzaamheid. Voor mij een enorme kick als ik dit kan bereiken.

Ans Bosch

Met oprechte aandacht, kritisch bevragen, goed luisteren en goed kijken, ga ik samen met de patiënt op zoek naar de factoren die een rol kunnen spelen bij de pijnklacht. Dat drijft mij als fysiotherapeut.

Samenhang lichaam en geest
Al sinds mijn afstuderen als algemeen fysiotherapeut in 1984 merkte ik, dat bij lichamelijke klachten factoren een rol spelen die niet altijd aan de oppervlakte duidelijk zijn. Vanuit deze fascinatie heb ik tijdens mijn carrière diverse opleidingen gevolgd gericht op de samenhang tussen lichaam en geest. Zo heb ik naast de haptonomie in 2005 de specialisatie Psychosomatische fysiotherapie behaald. In de praktijk zag ik daarnaast ook veel mensen met problemen in het bekkengebied. Deze klachten hebben vaak veel impact op het welzijn van de patiënten. Om hier meer kennis over te krijgen, heb ik in 2017 de masteropleiding bekkenfysiotherapie afgerond. Naast de specifieke kennis heb ik door deze opleiding ook veel beter geleerd om klinisch te redeneren.

Grip op de klacht
In de praktijk behandel ik mensen met uiteenlopende klachten. Wat zij gemeenschappelijk hebben, is dat de klachten vaak geruime tijd aanwezig zijn zonder duidelijk verklaarbare lichamelijke oorzaak. Daarnaast zie ik veel spanningsklachten, ontstaan doordat de balans in iemands leven al heel lang verstoord is. Sociale omstandigheden, gedrag, emoties en gedachten houden het klachtenpatroon vaak in stand. Ook de mate van lichaamsbewustzijn speelt een rol. Tijdens de behandelingen wil ik meer grip krijgen op de klachten. Vaak zet de patiënt dan ook een stap in zijn of haar persoonlijke groei. Dit is voor mij elke keer weer bijzonder om te zien.

Specialisaties
Psychosomatische fysiotherapie
Bekkenfysiotherapie

Anneke Bleijswijk

Het ouder wordende lichaam is een bijzonder proces. Er ontstaan veranderingen die impact hebben op onze dagelijkse vaardigheden. Het optimaliseren van de kwaliteit van leven – samen met de patiënt – is mijn drijfveer als geriatriefysiotherapeut.

Aandacht voor ouderen
De eerste jaren van mijn vak stonden in het teken van algemene fysiotherapie. Gaandeweg ontdekte ik een sterke affiniteit voor het werken met ouderen. In de fysiotherapie is deze doelgroep vaak een ‘ondergeschoven kindje’ en ik wilde erg graag iets betekenen voor deze patiëntengroep. Tijdens mijn opleiding tot Master geriatrie fysiotherapeut heb ik geleerd om recente wetenschappelijke onderzoeken te vertalen naar de praktijk. Na mijn masteropleiding heb ik er mijn specialiteit van gemaakt om kwetsbare ouderen met complexere gezondheidsbeelden te behandelen. De hulpvraag van de patiënt staat hierbij centraal. Dit zorgt ervoor dat de behandeling altijd maatwerk is.

Kwaliteit van leven
Oudere mensen die minder beweeglijk worden, kunnen klachten ervaren in het dagelijks leven of zelfs minder mobiel worden. Mijn behandelwijze is met name gericht op het verbeteren of het behoud van de kwaliteit van het leven. Ik behandel verschillende ouderdomsverschijnselen, zoals de ziekte van Parkinson, fysiotherapeutische zorg na een beroerte of gebroken heup of bij algehele fysieke achteruitgang. Verwacht vooral ook een focus op oefentherapie, gericht op het terugkrijgen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. Door nauw samen te werken met verschillende specialisten kan ik de best mogelijke zorg bieden. Het maakt ook dat ik mijn werk met heel veel plezier doe.

Specialisaties
Geriatriefysiotherapie

Feike Huisman

Waarom is het lichaam niet in staat om zichzelf te herstellen? Een interessante vraag die de basis van mijn drijfveer vormt!

Fascinatie voor het lichaam
Van kleins af aan ben ik geïnteresseerd in het menselijk lichaam. Ik stelde mezelf vragen als ‘Hoe kan het dat je pink zomaar beweegt?’ of ‘Welke spieren gebruik je allemaal om te kunnen lopen?’. De keuze om fysiotherapie te gaan studeren, was dan ook niet heel moeilijk. In mijn studieperiode koos ik voor aanvullende activiteiten naast mijn studie, waarin ik meer leerde over het ondernemerschap. Na mijn hbo-studie werkte ik vervolgens bij verschillende fysiotherapiepraktijken, maar toch miste ik wat. Ik deed mijn werk als fysiotherapeut goed, maar ik wilde graag nog meer kunnen. Daarom begon ik in 2015 een masterstudie manuele therapie aan de SOMT University en rondde deze succesvol af.

Gezonder en fitter leven
Als manueel therapeut ben ik gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van fysieke klachten. De vraag waarom het lichaam niet in staat is om zelf te herstellen, vind ik ontzettend interessant. Mijn behandelwijze kenmerkt zich door een persoonlijke aanpak met veel aandacht voor de mens achter de klacht. Samen aan de slag voor een gezonder en fitter leven zonder beperkingen in het dagelijks leven, dat is mijn drive!

Specialisaties
Manuele therapie

Carry Wildenborg

Patiënten die bij onze fysiotherapiepraktijk binnenkomen, zien mij vaak als eerst. Ik wil ze graag een warm welkom geven, zodat ze zich op hun gemak voelen bij ons.

Contact maakt gelukkig
Ik heb al bijna twee decennia ervaring als praktijkondersteuner en ken daardoor de ontwikkelingen binnen de fysiotherapiewereld goed. Na al die jaren maakt het contact met patiënten en het ondersteunen van collega’s mij nog steeds erg gelukkig. Het is mijn taak om mensen verder te helpen, of ze nu mijn collega zijn of patiënten die onder behandeling staan. Het geeft mij een goed gevoel als ik onzekerheden weg kan nemen, goede informatie kan geven of mensen werk uit handen kan nemen.

Ik informeer u graag!
Een aantal keren per week vindt u mij aan de balie van poli 005 van het MST in Oldenzaal. Daar beantwoord ik alle telefoontjes en sta ik u graag te woord bij al uw vragen over declaraties of vergoedingen van zorgverzekeraars. Ik hoop dat door mijn inzet u nog beter geholpen wordt binnen de fysiotherapiepraktijk van Jeroen van der Weide.