Onze behandelaren

Al onze fysiotherapeuten zijn op masterniveau geschoold en hebben bovendien veel ervaring. Ze vertellen graag wat hen drijft in het vak en waarom: hieronder stellen ze zich aan u voor.

Jeroen van der Weide

Ik ben gefascineerd door de vraag waarom mensen op een bepaald moment in hun leven klachten ontwikkelen. Die fascinatie is ook precies de reden waarom ik voor dit prachtige vak heb gekozen.

Verdieping in kennis en goed klinisch kunnen redeneren zijn essentieel in dit vak om kwaliteit te leveren. Daarom ik heb destijds gekozen voor de opleiding manuele therapie om dit te kunnen doen. Altijd op zoek naar de echte onderliggende oorzaak en niet alleen de symptomen bestrijden.

De mens centraal
Ieder mens is uniek door zijn eigen ideeën, opvattingen en ervaringen waardoor iedereen op eigen wijze met klachten omgaat. Alleen al de mens op zich – ieder met zijn eigen verhaal – maakt het vak daardoor waanzinnig interessant. Iedere patiënt is daarom voor mij een nieuwe uitdaging, iedere keer weer.

Duidelijkheid geven
De patiënt eindelijk die duidelijkheid geven na voortdurend van het kastje naar de muur te worden gestuurd. Dat zijn de cases waar ik de meeste energie van krijg. Geen langdurige behandeltrajecten, maar achterhalen hoe iemand zelfstandig weer zijn klachten onder de controle krijgt. Dit kan alleen door een veilige omgeving te creëren en vanuit oprechte aandacht samen met de patiënt te onderzoeken waarom zijn herstel wordt belemmerd. En dat is het allermooiste van ons vak!

Specialisaties:
Master manuele therapie
Extended scope specialist

Wouter de Jong

Tijdens mijn masteropleiding heb ik geleerd volgens de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen te werken. Deze laatste ontwikkelingen probeer ik altijd te koppelen aan de hulpvraag van de patiënt. Samen opzoek naar de oorzaak van uw klachten en vervolgens werken aan herstel.

Voor de één is dat om weer pijnvrij te hardlopen en de ander om weer de deur zelfstandig open te doen. Maar de basis blijft altijd hetzelfde: wat kan er volgens de laatste ontwikkelingen?

Individueel functioneren
Als fysiotherapeut vind ik het bijzonder dat je tijdelijk onderdeel bent van iemands leven. En of het nou iemand is van 20 jaar of 80 jaar: weer iemand laten functioneren op individueel niveau geeft mij enorm veel voldoening. Soms is dat na drie behandelingen, maar het kan ook een langdurig revalidatietraject zijn waarbij de patiënt als doel heeft gesteld om 5 km pijnvrij te kunnen hardlopen.

Ook in de geriatrische fysiotherapie – de behandeling van kwetsbare ouderen – is het mijn drijfveer om iemand weer op individueel niveau te laten functioneren. Voor de één is dat zelfstandig de deur open doen en de ander weer kunnen lopen naar het treinstation. Als een patiënt maar weer onderdeel mag zijn van de maatschappij, dat alleen al geeft mij bijzonder veel energie!

Specialisaties:
Geriatrisch fysiotherapeut, MSc

Linda Hudepohl

Ik heb een fascinatie voor het houdings- en bewegingsapparaat en hoe alles samen werkt. Het was voor mij de belangrijkste drijfveer om te kiezen voor dit prachtige vak. Klinisch redeneren is voor mij één van de belangrijkste tools om te zoeken naar oorzaken. En in dat gepuzzel ben ik een echte vakidioot hoor.

Geslaagd!
Ik kan mij nog heel goed een jonge dame van 15 jaar herinneren. Ze had erg veel pijn aan haar kaak, waardoor ze nauwelijks kon eten. Daarnaast had ze veel hoofdpijnklachten waardoor ze niet kon studeren voor haar examens. Zij had bovendien al meerdere zorgverleners gezien, dus de zorgen over haar klachten konden eigenlijk niet groter worden.

Nadat ik haar inzicht gaf en gerust kon stellen, ging ze vol goede moed naar huis met de adviezen en oefeningen die ik haar had gegeven. Het resultaat? Na vier behandelingen was ze al klachtenvrij! Niet lang daarna kreeg ik van haar een berichtje dat ze geslaagd was voor haar examens: puzzel opgelost!

Specialisaties:
Manuele therapie
Orofaciale therapie

Roy Sprakel

De omgang en het contact met mensen is voor mij de belangrijkste reden waarom ik voor mijn opleiding tot gespecialiseerde fysiotherapeut gekozen heb. Het gezamenlijk in kaart brengen waar de klachten vandaan komen en hoe deze mogelijk in stand gehouden worden is een belangrijk onderdeel.

Door mijn opleiding tot manueetlherapeut heb ik mij hier nog beter in ontwikkeld. “Shared-decision making”, ofwel het samen bepalen hoe we de hulpvraag aan gaan pakken is een belangrijk onderdeel van mijn behandelstrategie. De patiënt duidelijk uitleggen waarom klachten ontstaan of aanwezig blijven is voor mij de uitdaging. Op het moment dat de patiënt weet wat er aan de hand is en wat hij/zij er zelf aan kan doen, is dat de eerste stap naar zelfredzaamheid. Voor mij een enorme kick als ik dit kan bereiken.

Barbara van der Veer

Als algemeen fysiotherapeut merkte ik dat mensen na de diagnose ‘kanker’ met veel vragen en onzekerheden zaten, zowel op het lichamelijke als het psychische vlak. Doordat de patiënten die ik zag in de praktijk om specialistische zorg vroegen, had ik het gevoel deze patiënten niet de zorg te kunnen geven die ze nodig hadden.

Ik wilde meer kennis om deze vaak complexe patiëntengroep goed te kunnen begeleiden. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik in 2010 gestart ben met de 5-jarige master-opleiding Oncologiefysiotherapie. En ja, het is een fantastisch specialisme! Daar waar de medische behandeling de ziekte bestrijdt, maar het lichaam verzwakt, zorgt oncologiefysiotherapie voor een sterker lichaam met minder bijwerkingen ten gevolge van de medische behandeling. Om dit te realiseren werk ik nauw samen met specialisten. Doordat de lijnen erg kort zijn vanwege onze behandellocaties, kan er telkens weer een behandelplan op maat gemaakt worden. Het begeleiden van mensen in deze moeilijke fase in hun leven geeft mij ontzettend veel voldoening. Naast behandelaar ben ik als docent verbonden aan de opleiding Fysiotherapie van Saxion in Enschede.